Vauvojen, lasten ja raskaana olevien hoito

Osteopaatiksi valmistumiseni jälkeen olen opiskellut erityisesti vauvojen, lasten ja raskaana olevien hoitamista. Minusta on motivoivaa auttaa pieniä ihmisiä, joilla on vielä paljon elämää edessä.

Raskaus ei ole sairaus, mutta kehon sopeutuminen raskauteen aiheuttaa usein toiminnallisia ongelmia, joita voidaan osteopatian keinoin hoitaa. Alaselkäkivut, raajojen kiputilat, närästys ja supistelut ovat tyypillisiä ongelmia, joita voidaan osteopatialla lievittää.

Jos raskaus menee yli lasketun ajan, synnytys voidaan saada käynnistymään lääkkeittä, luonnonmukaisesti ja pehmeästi osteopatian keinoin.

Uuden elämän alku on suuri ilo ja ihme, mutta joskus elämän alkutaipaleeseenkin saattaa liittyä esimerkiksi poikkeuksellisen synnytyksen tuottamia vaikeuksia. Vauvojen koliikkia ja erilaisia ruoansulatuselimistön vaivoja, motorisia ongelmia ja unihäiriöitä voidaan lievittää osteopatian avulla. Lapsilla esimerkiksi korvatulehdukset, kasvukivut ja hengityselimistön ongelmat ovat ostepaattisesti hoidettavissa.