Minä ja osteopatia

Osteopatiassa on minusta hienointa se, että ihminen nähdään toiminnallisena kokonaisuutena. Se erottaa osteopatian perinteisestä lääketieteestä, jossa hoidetaan harmillisen usein kapea-alaisesti oiretta eikä sen perimmäistä syytä. Liian usein kuulee ihmisistä, jotka ovat hakeneet kipuihinsa apua vuosikausia joutuen aina uusille asiantuntijoille ja loputtomille lääkekuureille, koska oireen todellista syytä ja mekanismia ei ole koskaan selvitetty.

Kuten osteopatian oppi-isät, uskon että ihminen on lähtökohtaisesti täydellisesti toimiva kokonaisuus. Erilaiset tapahtumat elämässämme saattavat aiheuttaa ongelmia kehomme toiminnalle. Ne voivat liittyä varhaisiin tapahtumiin, syntymään tai lapsuudessa saatuihin kokemuksiin ja vammoihin, tai aikuisiällä vaikkapa työssä tai urheillessa aiheutuneisiin häiriöihin. Siksi aloitan tapaamisen uuden asiakkaan kanssa aina haastattelulla.

Koska keho pyrkii kompensoimaan toimintahäiriöitä moninaisin keinoin, ovat yksittäisen oireen takana olevat vaikutusketjut usein monimutkaisia. Esimerkiksi purentahäiriö voi olla alku alaselän kiputiloihin.

Työni perustuu vankkaan anatomian ja fysiologian tuntemukseen sekä klassiseen osteopatiaan. Klassisen osteopatian lisäksi hoidan potilaita myös kraniaalisen ja biodynaamisen osteopatian keinoin. Ne perustuvat hyvin hellävaraiseen manuaaliseen paineeseen. Kraniaalisella ja biodynaamisella osteopatialla voidaan tutkia ja hoitaa kehon rytmejä, jotka säätelevät koko elimistömme toimintaa. Näin päästään hoitamaan kehoa syvältä ja korjaamaan mahdollisia hyvinkin vanhoja vaurioita.

Rakastan työtäni osteopaattina. Saan iloa ja voimaa elämääni siitä, että voin nähdä ihmisten saavan apua ongelmiinsa ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Olen työstäni ja asiakkaistani nöyrän kiitollinen.

Mielestäni kaikilla on oikeus osteopaattiseen hoitoon. Siksi hoidan asiakkaitteni lisäksi hyväntekeväisyyshankkeena espoolaisen lastenkodin lapsia.